Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Από παράταση σε παράταση η μελέτη της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό...


Νέα προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο του 2021!

Ένα χρόνο πιο πίσω πηγαίνει η μελέτη της Οδού Σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής η τελευταία -από τις πολλές παρατάσεις που έχουν δοθεί για τη μελέτη- έληξε στις 30 Ιουνίου και δόθηκε μια ακόμη για διάστημα ενός έτους, δηλαδή έως τις 30-6-2021. Η διευθύνουσα υπηρεσία συναίνεσε στο αίτημα του εργολάβου κάνοντας αποδεκτό το ...
σκεπτικό ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου, ενώ δεν αφορά σε υπέρβαση του καθαρού χρόνου ολοκλήρωσης του υπόλοιπου μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης. Είχε προηγηθεί απόφαση παράτασης της συνολικής προθεσμίας για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο “Μελέτη Οδού Σύνδεσης Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό -Ερευνητικές Εργασίες” μέχρι το τέλος του 2020 προκειμένου να γίνουν τροποποιήσεις στο σχεδιασμό τεχνικών έργων της κύριας και της δευτερεύουσας οδού, από το Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαγγέλου μέχρι τον Κόμβο Φραξήλα. Σε κάθε περίπτωση η εκπόνηση της μελέτης βρίσκεται ήδη στον ενδέκατο χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης(Φεβρουάριος 2019 με πρώτη προθεσμία ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2010) ενώ οι παρατάσεις που έχουν δοθεί είναι περισσότερες από 10!


ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ''ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ'' ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ  ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΛΛΑΣ”


Ο Αρτέμης Σώρρας μαζί με όλους τους επιστήμονες που διαθέτει και με ομάδα πολιτών από όλα τα επαγγέλματα, οι οποίοι είναι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, στην Ελλάδα και στην Κύπρο ξεκίνησαν να “γνέθουν” το όμορφο αυτό όραμα, με σκοπό να το κάνουν πραγματικότητα.
Μετά από 5 χρόνια προεργασίας, συγκέντρωσαν, μελέτησαν και εκπόνησαν τα δεδομένα για κάθε περιοχή της Ελλάδος και της Κύπρου και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, πρότειναν λίστα έργων τα οποία θα φέρουν την ανάπτυξη και την ευημερία. Εκπόνησαν μελέτες βιωσιμότητας, ούτως ώστε τα έσοδα από κάποια από αυτά τα έργα να μπορέσουν να αποσβέσουν το κόστος εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης όλων των έργων και όσων θα αποφέρουν έσοδα και όσων δεν θα αποφέρουν. Υπάρχουν προτάσεις και μελέτες για κάθε Δήμο της Ελλάδος και της Κύπρου, ενσωματωμένες σε 123 ενότητες έργων, με περισσότερα από 50.000 έργα.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν του έτους 2013 παρουσίασαν 325 αναπτυξιακές μελέτες για έργα υποδομών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών παροχών και επενδυτικών αναπτυξιακών έργων για όλους τους Δήμους της χώρας. Οι μελέτες των αναγκών έγιναν σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να εξασφαλίζουν μια καλή ζωή για όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και της Κύπρου. Ανάγκες σχετικά με τη διατροφή, τις καλλιέργειες, την εκπαίδευση, την υγεία, την ενέργεια, κ.α.
Για την δόμηση της ολοκληρωμένης πρότασης του προγράμματος “ΕΛΛΑΣ” χρειάστηκαν συνολικά 5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου